Mat och dryck

Mat och dryck i Stockholm

Strandvägen

Det finns otroligt många bra restauranger i Stockholm och det dyker upp nya roliga och spännande restauranger hela tiden. En riktig foodie besöker kanske Restauranger som Tak, Farm, Oaxen (har en bakficka med hyfsade priser) eller 19Glas. För alla oss andra några roliga restauranger med hyfsade priser:

Södra teatern, Mosebacke, stället som har det mesta: Barer, restaurang och klubbar och uppträdanden. Missa inte ”Södra bar” med en av Stockholms bästa utsikter. Brunch på helgerna, lunchbuffé på vardagar, à la carte till rimliga priser. Sitt ute på populära Mosebacke terrass den varma årstiden, med utsikt över Stockholm.

Vill du äta svenska köttbullar så är Meatballs for the people ett måste. Nytorgsgatan 30. Gott och kul. Från klassiska köttbullar till lax-, vegetariska-, älg, vildsvin- eller kalkonbullar. Du kan också köpa med dig hem. Buss 3 går direkt från Gamla stan till Nytorgsgatan.

Vi svenskar gillar ju att fika. Vetekatten är ett gammaldags konditori, absolut inte ett vanligt café som det finns i varje gathörn i Stockholm. Kungsgatan 55. Bageri, konditori, chokladtillverkning och kallskänk.

 

 

Vandrarhem Stockholm