Gör något!

Gör något!

Utomhus

Stockholm är en härlig stad att promenera i. Mycket finns inom gångavstånd och det är vackert att gå invid vattenkanten på kajer och gångvägar. Det finns också många små och stora parker. Det mest populära grönområdet är Djurgården, som är en ö. Här finns flera av de mest besökta museerna som Vasamuseet, ABBA-museet, Nordiska museet, Liljevalchs konsthall, Thielska galleriet, Waldemarsudde och inte minst Skansen.

Vill du komma utanför stadskärnan är Hellasgården en oas 20 minuter från stan. På sommaren kan du bada, spela boule, springa eller paddla här. På vintern kan du åka långfärdsskidor, åka skridskor, basta och bada i isvak.

Vill du komma ännu längre ut i skogen är Tyresta nationalpark ett reservat med ett av de största orörda skogspartierna i Sverige utanför fjällvärlden. Många växt- och djurarter trivs här, och för oss på två ben finns vandringsleder och rastplatser.

Livemusik

De senaste åren har det tillkommit massor av mindre scener för livemusik i Stockholm. Både svenska och internationella artister besöker allt från källare och bakfickor med gratis inträde som Akkurat, Twang och Southside Cavern, till sidoscener med rimliga entréavgifter och medelstora spelställen som Nalen och Cirkus.

Takbarer

Stockholm har begåvats med många takbarer, med möjlighet att njuta av något att dricka, umgås och samtidigt se ut över Stockholm – staden på vattnet. De flesta takbarer har endast öppet under den varma årstiden. Flera har arrangemang av olika slag, allt från yoga till livemusik. Läs mer här.

 

 

 

 

 

Vandrarhem Stockholm