Shopping

Gamla Stan förstås…
Mysigt att gå på Österlånggatan med härligt konsthantverk och många små roliga butiker. På vår egen gata, Kindstugatan, finns Studio Lena M och Wiklands boklåda med mycket läsvärt. Eller gå på upptäcksfärd i Science Fiction Bokhandeln på Västerlånggatan. Gillar du saker som glittrar finns Edblads, Västerlånggatan 36, med egendesignade smycken i rostfritt stål, silver och halvädelstenar.

Mat…
Östermalmshallen, Östermalmstorg. Att komma in här känns som att förflytta sig till en annan tidsepok. Diskarna dignar av läckerheter och det mesta finns att få, från oplockade fasaner till dagsfärska ostron.

Ta med något hem eller bara titta…
Designtorget, Sergelgången 29 och Götgatan 31. Design till bra priser. Utbudet är skiftande och dessutom ofta överraskande och udda. Efva Attling Studio, Hornsgatan 44, är både butik och ateljé som designar och tillverkar sina smycken i mestadels silver och guld. Madonna och Britney Spears bör hennes smycken. Slottboden – vid Kungliga slottet, yttre Borggården. För dig som gillar kungligheter är Slottsboden ett måste!

Och så gillar vi…
Götgatsbacken. Området kring Götgatsbacken kallas numera NoFo (North of Folkungagatan). Här finns ett rikt och varierat utbud av designbutiker och caféer. SoFo, i kvarteren som inramas av Folkungagatan, Götgatan, Renstiernas gata och Skånegatan vimlar det av butiker, matställen och barer. Här är det laidback, trendigt och hippt. Börja med Bondegatan.

För barn, ungdom och oss andra leklystna…
Buttericks, Drottninggatan 57, Stockholm. En stor leksakslåda för stora och små. Trolleriartiklar, maskeradprylar, skämtartiklar, pärlor och paljetter i en härlig och plottrig blandning. Butiken Livrustkammaren, Slottsbacken 3. Livrustkammaren för alla riddare och prinsessor! I Livrustkammarens butik finns varor som på olika sätt anknyter till museets kungliga samlingar och tillfälliga specialutställningar. Från vykort, planscher och leksaker till fina smycken.

Vandrarhem Stockholm