Shopping

Ta med något hem eller bara titta…

Designtorget har design till bra priser. Utbudet är skiftande, snyggt och lekfullt. De har flera butiker i city. I museernas butiker finns lite kul att ta med hem. Till exempel har Nobelmuseets butik kluriga saker.

Vill du ha tag på något ätbart kan du kanske hitta det i Saluhallarna. Det finns också hantverksmässigt gjorda godsaker på Rosendahls trädgård på Djurgården (trädgård, café, plantbod och gårdsbutik).

Området kring Götgatsbacken, NoFo (North of Folkungagatan) har ett rikt och varierat utbud av butiker, kaféer och restauranger. I kvarteren som kallas Stockholms SoFo (South of Folkungagatan) hittar du förutom hipsters också många vintagebutiker.

För barn, ungdom och oss andra leklystna…
Buttericks, Drottninggatan 57, Stockholm: En stor leksakslåda för stora och små. Trolleriartiklar, maskeradprylar, skämtartiklar, pärlor och paljetter i en härlig och plottrig blandning.

För alla riddare och prinsessor: Butiken Livrustkammaren, Slottsbacken 3. I butiken finns varor som på olika sätt anknyter till museets kungliga samlingar och tillfälliga specialutställningar. Från vykort, planscher och leksaker till fina smycken.

Vandrarhem Stockholm